sâmbătă, 5 iulie 2014

Totul despre ursitoare copii

Ursitoarele pentru copii sunt zane care vin in  timpul timpul noptilor fara sot pentru a ursi soarta nou-nascutilor. Legendele spun ca in zona Transilvaniei, pentru a fi binevoitoare cu soarta copilului, acestea trebuiau asteptate in camera copilului cu paine, sare si un caier de lana. Pentru a fi siguri ca aceste ursitoare copii au fost, parinti cerneau faina, si puteau sa vada urma pasilor de zane. In Moldova, Banat si Tara Romaneasca, oameni pregateau o cina cu paine, vin, gaini si trei banuti.  In  zona Bucovinei, moasa copilului aprindea doar o lumanare de veghe, care era suficienta pentru a le multumi pe ursitoare, si care urseau copilui o soarta cat mai buna. Parinti trebuiau sa fie 8 zile dupa nastere veseli si fericiti, deoarece daca erau tristi, tristetea le molipesea si pe ursitoare, care urseau de asemenea copilui o soarta trista.

In vechile legende romanesti, aceste ursitoare copii se numeau Ursitoarea ( aceasta era cea mai mare dintre ele si tinea fusul si furca), urmatoarea era Soarta ( aceasta prezicea destinul), iar ultima era Moartea (aceasta intrerupea firul vieti). In traditia romaneasca aceste personaje mitologice au fost aduse din mitologia greaca, unde aceste ursitoare copii erau numite Moire, zane urate si neiertatoare, de care chiar si zeii se temeau. La noi aceste ursitoare copii sunt zane surori, curate si nemuritoare.

In zilele noastre, aceste ursitoare copii sunt reprezentate de actrite foarte talentate, care datorita experientei pot cu success sa adapteze povestile de demult  la realitatea din aceste timpuri. Dupa cum toti stim botezul este prima ceremonie din viata bebelusului, si una dintre cele mai importante. Datorita botezului, nou-nascutul va fi crestinat si va fi primit in Biserica, unde ii vor fi iertate pacatele stramosesti. Dupa crestinarea acestuia, evenimentul trebuie sa fie unul pe masura, deoarece este prima petrecere din viata a copilului. De aceea nu pot lipsi aceste ursitoare botez care isi vor face aparitia in mijlocul botezului, si vor transforma petrecerea intr-un basm, ursidu-i copilului noroc, intelepciune si multa iubire in viata. 

Aceste ursitoare de copii moderne sunt magice, transmit multe emotii pozitive, si pot aduce oricand un plus de frumusete si binedispozitie petrecerii de botez, deoarece vor veni pregatite cu versuri foarte frumoase, special facute pentru petrecerea copilui.


Cele trei ursitoare vor ursi copilului la petrecere numai de bine, iar cu puterile lor magice dar si cu gandurile bune, vor face cele mai deoasebite urari, de care atat parinti, cat si invitati prezenti la petrecere vor fi foarte impresionati. In cazul in care doriti petreceri unice de neuitat invitati aceste ursitoare copii, si cu siguranta nu veti fi dezamagiti.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu